Arama
Filtrele
Kapat
RSS

Blog

Yeni Başlayanlar için Kamp Malzemeleri

Kampa ilk başladığınızda, neye ihtiyacınız olacağını bilmek çok kolay değildir. İhtiyacınız olabilecek malzemelerin listesi çok uzundur ve hangi malzemeyi satın alacağınıza, hangilerini kiralayağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Buradaki malzemelerin çoğunu kiralayabilirsiniz, ancak düzenli olarak kamp yapmayı planlıyorsanız, bazı şeylere (iyi bir çadır ve su şişeleri gibi) yatırım yapmaya değer.

Buradaki malzemeler sadece yanınıza alabileceğiniz şeyler değil, başarılı bir kamp gezisinin vazgeçilmez parçalarıdır.

1. Çadır

İyi bir barınak kritiktir çünkü sizi koruyacak, kuru, sıcak ve rahat tutacaktır.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Genişlik : Doğadayken çadır içinde sadece uyuyacağınız düşünebilirsiniz, fakat kötü hava şartlarına yakalanırsanız vaktinizi çadır içinde geçirebilirsiniz. Bu nedenle çadır içinde herkes için yeterinde alan olduğundan emin olun. Rahatça oturabildiğiniz, uyuyabildiğinizden, uygun tavan yüksekliği olduğundan emin olun.
  • Çocuklarla Kamp : Çocuklarla kamp yapıyorsanız daha geniş ve büyük çadırları tercih edebilirsiniz. Gençlerle birlikte seyahet ediyorsanız, onlar için ayrı çadır da düşünebilirsiniz.
  • Mevsim : Kamp için kullanılan çadırlar genelde 3 mevsimdir (Sonbahar, İlkbahar, Yaz mevsimleri için). Zorlu olmayan kış şartlarında da kullanılabilir bazıları. Seçiminizi ihtiyacınıza göre yapabilirsiniz. Çadırdaki yağmurluklar, havalandırma, örgü paneller gibi özelliklere bu ihtiyaçlar doğrultusunda bakılmalıdır.
  • Ağırlık : Eğer araba ile kampa gitmiyorsanız ağırlık önemli bir kriter olacaktır. Sırt çantanızda veya bisikletinizde hiçbir zaman fazla ağırlık olsun istemezsiniz. Bunun için mümkün olduğunda hafif çadır setleri tercih edilmelidir.

Çadırlara göz atmak için tıklayınız.

2. Uyku Tulumu

İyi bir çadır gibi iyi bir uyku tulumu da önemlidir; mutsuzsanız ve uyuyamıyorsanız, kamptan zevk almayacaksınız demektir.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Sıcaklık : Uyku tulumları belirli sıcaklık derecelerinde rahat etmeye göre sınıflandırılmıştır. Bu nedenle uyku tulumunu seçerken normalden daha da soğuk bir hava ile karşılaşacağınızı düşünüyorsanız 10-15 derece düşük sıcaklıkta rahat edebileceğiniz uyku tulumlarını tercih edebilirsiniz.
  • Uyku Tulumu Tipi : Çok soğuk olmayan havalar için daha ucuz olan dikdörtgen tipi tulumları tercih edebilirsiniz. Soğuk havalar için mumya tipi tulumlar sizi daha iyi sarar ve sıcak tutar. Soğuk havanın toplanabileceği boşluklar bulunmaz. Mumya tipi tulumlar ayrıca taşıması daha kolay ve hafiftir.

Uyku tulumlarına göz atmak için tıklayınız.

3. Mat

Matlar, sert zemin ile vücudunuz arasında yalıtım ve yastık görevi yaptığı için kamplarda önemlidir.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Rahatlık : Kampa araba ile gidiyorsanız mümkün olduğunca kalın ve rahat olan matları tercih ediniz. Eğer şişirilebilir matınız varsa onu tercih edebilirsiniz. Fakat sırt çantası ile kamp gidiyorsanızı mümkün olduğunca hafif mat tercih etmelisiniz. Şişirilebilir veya köpüklü matlar tercih edilebilir. Çoğu kaliteli mat 0.75 - 3 inç aralığında kalınlığı değişmektedir, uyurken çok rahatsız olan biriyseniz 2 inç üzerinde şişirilebilir mat tercih edebilirsiniz.
  • Yalıtım : Soğukta kamp yapmayı düşünüyorsanız veya genellikle soğuk mevsimlerde kamp yapacaksanız mümkün oldukça yalıtımı yüksek matları tercih ediniz.
  • Ağırlık : Daha hafif matlar, diğer matlara göre daha pahalıdır. Sizin için önemli olan çantanızdaki ağırlığı azaltmaksa yoğun köpüklü matları tercih edebilirsiniz. Daha pahalı olmasına rağmen daha dayanıklı oldukları için devamlı kamp yapanlar için çok daha uygun olacaktır.

Matlara göz atmak için tıklayınız.

4. Pişirme Malzemeleri

Kamp için konserve veya hazır yemek götürerek, ocaklara ihtiyacınız olmayacak diye düşünebilirsiniz. Ama Ocaklar, sadece yemek pişirmek için değil aynı zamanda suyu arıtmak, sıcak içecekler yaparak soğuk havada sıcaklığınızı korumak için de kullanılabilir. Ocak alırken kendinize şu 3 soruyu sorun, "Kampa araba ile mi gidilecek yoksa sırt çantası ile mi?", "Yemek pişirilecek mi yoksa sadece sıcak su için mi kullanılacak?", "Ocak kaç kişi için kullanılacak?".

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Araba - Sırt Çantası : Araba ile kamp yaparken 2 gözlü gazlı, daha iyi pişirme sağlayan ve bir çok kişiyi doyurabilen ocaklar tercih edebilirsiniz. Sırt çantası ile seyahatlerde daha hafif sıvı yakıt ile çalışan, ya da kanister sistemli ocaklar tercih edilebilir.
  • Sıvı Yakıtlı Ocaklar : Soğuk havalarda entegre sistemli ocaklara göre daha verimli çalışır, fakat daha ağırlardır ve dağınıklıktırlar. Çalıştırmaları biraz daha zordur.
  • Kanister Ocak Sistemleri : Genel kullanımlar için uygundur, hafif ve kullanımları kolaydır. Alev ayarlamaya izin verirler.
  • Entegre Kanister  Ocak Sistemleri : Donmuş yemek yenecek kamplar için en uygun tercihtir. Isı en etkin bir şekilde kaynaktan tencereye transfer eder. Suyu kısa sürede kaynatır.
  • Diğer mutfak eşyalarını unutmayın : Kamp yapmaya yeni başlayanlar evlerindeki eşyaları kullanarak ilk başta fazla harcamadan kamp yapabilirler, plastik kaplar, çatal, bıçak ve bardaklar kullanılabilir. Kamp işini daha çok sevdikten sonra sadece kampta kullanmak için daha dayanıklı ürünler alabilirsiniz.

Kamp mutfağı ve pişirme setlerine göz atmak için tıklayınız.

5. Bıçak

Patates dilimlerken, ipi keserken, ekmeğinizin üzerine tereyağ sürerken bir bıçağa veya çok amaçlı bir çakıya ihtiyacınız olacaktır.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Araba ile Kamp : Bıçağı daha çok yemek hazırlamak için kullanacaksınız. Bıçağın iyi sarıldığında veya saklandığında emin olun. Bunun dışında diğer durumlar için bir de katlanabilir bıçak veya çok amaçlı çakı aldığınızdan emin olun.
  • Sırt Çantası ile Kamp : Hafif katlanabilir bir bıçak veya çok amaçlı çakı, yemek hazırlamak dahil bir çok işte işinizi grecektir. Taşırken sıkıntı olamaması için katlanabilir veya içe doğru kitlenebilir bıçakları tercih ediniz.
  • Makas : İlk yardım çantanızda yoksa çok amaçlı çakınızda ufak makas olanı tercih ediniz.

Bıçak ve çakılara göz atmak için tıklayınız.

6. Su Şişesi / Termos

Kamp yaparken suyunuzu ve diğer içeceklerinizi saklayacak bir şey olması çok önemlidir.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Su Şişeleri : Uzun yıllar kampçılar dayanıklı plastik şişeleri kullandılar. Son yıllarda bu amaçlı ürünlerin artmasıyla çelikten, camdan ve sağlam plastikten çeşitli boy ve ebatlarda su şişelerini bulabilirsiniz. Daha hafif şişe gerektiren durumlarında plastik olanları tercih edebilirsiniz, bunun dışında çelik olanlar da tercih edilebilir olacaktır.
  • Termoslar : Ocakta kaynattığınız veya ısıttığınız suların sıcaklıklarını kaybetmemesi için termoslarda saklayabilirsiniz. Böylece tekrar tekrar ısıtma ihtiyacınız olmayacaktır. Termosları seçerken sıcak veya soğuk tutma sürelerini göz önüne alarak veya taşıma kapasitenize göre büyüklüklerine göre tercih yapabilirsiniz.

Su şişesi ve termoslara göz atmak için tıklayınız.

7. Lamba / Fener

Işıklar sadece karanlıkta hareket etmenizi veya iş yapmanızı yaramaz, acil durumlar içinde sinyal olarak dikkat çekerek kurtarıcı da olabilirler.

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Kafa Lambası : Kafa lambası ellerinizi kullanmadan yemek yemenizi, iş yapmanızı, doğanın çağrısına karşılık verip hareket etmenizi sağlar. Birçok kafa lambası standart olarak size beklediğiniz performansı verecektir, bir daha iyi modeller daha dayanıklı ve daha fazla ışık vermektedir. Aynı zamanda daha uzağı da aydınlatarak rahat bir şekilde trekking ve yürüyüş yapmanızı sağlar.
  • Fener : Pilli bir fener yemek masasında veya çadır içinde her zaman yararlı olacaktır. Yumuşak fener ışığı ile diğer kampçıları rahatsız etmeden kitap okuyabilir, yemek yiyebilirsiniz. Yine taşıma durumunuza göre büyük pilli fenerleri tercih edebilir ya da daha hafif modelleri alabilirsiniz. Elektroniğin gelişmesiyle birçok hafif model piyasada bulunmaktadır.

Lamba ve fenerlere göz atmak için tıklayınız.

 

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları

 

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları

 

Dünya, kış olimpiyatları sporcularını bu yıl 9-25 Şubat tarihleri arasında Güney Kore’de ağırlıyor. Olimpiyat oyunları Güney Kore'nin PyeongChang, Gangneung, Jeongseon bölgelerinde düzenlenecek. 100 ülkeden yaklaşık 5000’e yakın sporcunun yarışacağı olimpiyatlarda Paralimpik Kış Oyunları'da 9-18 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Olimpiyat Sloganı Tutku ve Birliktelik. Tutku, olimpik ruh ve Kore halkının sıcaklığı Birliktelik ise PyeongChang için dünya ile uyum ve yeni bir başlangıç olarak tanımlanmış. Açılış ve kapanış törenleri PyeongChang olimpiyat stadında yapılacak. Ülkemizi Artistik Buz Pateni dalında sporcularımız Alisa Agafonova ve Alper Uçar temsil edecekler. Sporcularımız Helsinki'de düzenlenen Artistik Buz Pateni Dünya Şampiyonası 2017 ‘de 146,89 derece ile barajı aşmışlardı. Yarışmalar 15 spor dalında yapılacak.

Spor Dalları:

 

1-Alp Disiplini

2-Artistik Buz Pateni

3-Biatlon

4-Bobsleigh

5-Buz Hokeyi

6-Curling

7-Kayakla atlama

8-Kayaklı Koşu

9-Kısa Mesafe Sürat Pateni

10-Kızak

11-Kuzey Disiplini

12-Serbest Stil Kayak

13-Skeleton

14-Snowboard

15-Sürat Pateni

Deniz Tutkusu

 

Deniz Tutkusu

 

Deniz dendiğinde aklınıza engin mavilik, muhteşem iyot kokusu, ufuk çizgisi, yakamozlar, balıklar, balıkçılar, balıkçı tekneleri, yelkenliler ve dalış gelebilir.

Dalış ülkemizde kolaylıkla yapılabilen bir spor dalı. Serbest ya da tüplü dalış olarak ikiye ayrılıyor. Serbest dalışta sadece nefesinizle birliktesiniz. Belki kendi sınırlarınızı ölçüyor belki de zıpkınla avlanıyorsunuz. Tüplü dalış ise ekipmanlarla ve eğitim alınarak yapılabiliyor.

Tüplü dalışa başlarken öncelikle discovery denilen deneme dalışı yapıyorsunuz. Deneme dalışını yaptığınızda dalışın size göre olup olmadığına kara verebilirsiniz. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ‘nun belirlediği kriterlere göre dalış yapan merkezleri tercih edebilirsiniz. Deneme dalışına sizi rehberiniz hazırlıyor. Öncelikle dalış ekipmanlarını tanıyorsunuz. Su altında haberleşmeyi öğreniyorsunuz. Rehber sualtında tüple nefes alıp verme, maske tahliyesi, sepiye ayarı (belirli bir derinlikte asılı kalabilme),valsalva(kulak dengeleme) gibi temel dalış eğitimleri veriyor. Ardından Max 5 m derinlikte 15-20 dak. kadar dalışınızı rehberiniz eşliğinde gerçekleştiriyorsunuz. Ekipmanları Dalış merkezleri temin ediyorlar.

Dalış için gereken ekipmanlar:

*Maske

*Şnorkel

*BC Dalış yeleği

*Regülatör

*Dalış Elbisesi

*Dalış Tüpü

*Palet

*Ağırlık Kemeri

 

Dalış, bizlere spor yapmak için keyifli bir alternatif sunuyor. Dalışla denizin derinliklerine dalabilir, denizaltının muhteşem güzelliklerini keşfedebilirsiniz...

 

 

Kukuxumusu

Buff'ın en çok tercih modellerinden biri hiç kuşkusuz Kukuxumusu modelleridir. Buff'ların üzerindeki renkli, sevimli, eğlenceli çizgi karakterleri Kukuxumusu buffların tercih edilmesindeki en büyük sebep.

Kukuxumusu, İspanya'daki Bask bölgesindeki (Pamplona, Navarra) ünlü giyim ve tasarım firmalarından biri. Kukuxumusu, anlam olarak "pire öpücüğü (flea kiss)" anlamına gelmektedir.

Firma, üç arkadaş tarafından 1989'da Pamplona's San Fermín festivalinde kurulmuştur. Koşan boğalar ve matadorların resmedildiği T-shirtler satılmıştır. Kısa sürede büyüyen firma San Fermín'in simgelerinden biri haline gelmiştir. 

Ürünlerindaki mizah tarzı ile farklılık yakalayan Kukuxumusu, absurd ve populer kültürden öğeleri içermektedir.

Reflective Buff Nedir? Bisiklet ve Motorsiklet Kullanımında Önemi Nedir?

Ortasında ışığı yansıtan fosforlu bir şerit bulunan Reflective Buff® geceleri ve az ışık olan yerlerde fark edilmenizi sağlar. Bisiklet sürücüleri ve motorsiklet kullananların gece sürüşlerinde hem soğuktan korunmalarını hem de diğer sürücüler tarafından fark edilmelerini sağlar. Günün geri kalan zamanlarında da şık ve doğal desenleri ile vazgeçilmez bir aksesuar olacaktır.

 

 

Bisiklette güvenliği sağlamak için nelere dikkat edilmelidir?

Bisiklette güvenliği sağlamak için, sürüş esnasında olabileceklere karşı hazırlı olmak gerekir. Büyük şehirlerde özellikle yayalar ve arabalar siz yokmuş gibi hareket ettiği için, kendinizi sakınmalısınız. Arabaların arasından ilerlerken herhangi birinin kapısı açılabilir. Park halindeki arabaların yanından geçerken arada mesafe bırakılmalıdır. Işıklara ve kavşaklara yaklaşırken dikkat edilmelidir.

Reflective Buff Gece (150 metre uzaklıktaki) ve zayıf ışık koşullarında görülebilmenizi sağlar.

Bunun haricinde kask, reflektörlü kıyafet gibi önlemlerin alınmış olması gerekir. 

 

Buff Bandana Nasıl Bağlanır?

Buff Bandana Nasıl Bağlanır, Nasıl Giyilir ve Kullanılır?

 

  • Buff Nasıl Giyilir? Ders 1

  • Buff Nasıl Giyilir? Ders 2

  • Buff Nasıl Giyilir? Ders 3

  • Polar Buff Nasıl Giyilir?

Buff Epic Run - EpicSnow 2015

Buff Epic Run koşusu etkinliğinin kış ayağı olan, Buff Epic Snow, 1 Şubat 2015 tarihinde Vallnord'da gerçekleştirildi.

BUFF® EPIC SNOW 2015 · VALLNORD-ANDORRA
http://events.ocisport.net/ca/2015/buffa-epic-snow-28/

BUFF® EPIC RUN 2014 · BARCELONA
http://events.ocisport.net/es/2014/buffa-epic-run-19/

Amatör balıkçılık ve avcılık gibi aktivitelerde de, Buff vazgeçilmez bir aksesuardır.

Amatör balıkçılık ve avcılık gibi aktivitelerde de, Buff vazgeçilmez bir aksesuardır. Ormanda, kırda, denizde, gölde veya nehirde herkes için uygun bir Buff modeli vardır. 

Rüzgar geçirmez, nefes alabilen ve koku önleyen %100 polyester mikrofiberden üretilmektedir. Yıkandığında rengi solmaz, çok kısa zamanda kurur ve esnekliğini kaybetmez. Mikrofiber kumaşın esnek yapısı sayesinde orijinal buff boyunluk, bandana, bere vb gibi bir çok şekilde kullanılabilir.

UV Buff® modellerinde terin hızla buharlaşmasına izin veren Coolmax Extreme™ kumaş kullanılır. UV Buff®'lar zararlı UV güneş ışınlarını %95 oranında bloke eder!

Amatör Balıkçının Çantasında bulunması Gereken Malzemeler Nelerdir?

Amatör Balıkçılık

  • Yağmurluk
  • Siperli şapka ve/veya bandana
  • Eldiven
  • Çakı (çok fonksiyonlu)
  • Çakmak ve/veya kibrit
  • Kafa lambası ve yedek pil
  • Kargaburun
  • Değişik numaralarda olta ve iğneleri (bol miktarda)
  • Değişik kalınlıklarda misina (en az 5 adet 100m.)
  • Değişik ağırlıklarda kurşun (bol miktarda)
  • Değişik büyüklüklerde fırdöndü
  • Tutulacak balığa göre hazır bağlı takım (çapari, dip takımı, vs...)
  • Tutulaacak balığa göre sahte balık, kaşık, rapala, cam vs...
  • Bir kaç çeşit şamandıra
  • İlk yardım için gerekli malzemeler
  • Küçük bir şişe kolonya ve yarabandı
  • Portatif koltuk
  • Kamış sehpası
  • Yem tahtası
  • Livar
  • Kepçe
  • Termos
  • Kova
  • Boş poşet
Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği (PWA) Dünya Kupası 6. Ayak Yarışları

Rüzgar SörfüAlaçatı'da gerçekleştirilecek yarışlara, erkeklerde Slalom Dünya Şampiyonu ve Dünya Hız Rekortmeni Antoine Albeau ile 12 kez Dünya Şampiyonu olan Björn Dunkerbeck, kadınlarda ise 2011 Tur Lideri Sarah Quita Offringa, 2010 Dünya Şampiyonu Karin Jaggi, 2010 2. Valerie Arrighetti'nin de yer aldığı 25 ülkeden 64 erkek, 21 kadın toplam 85 sporcu katılacak. Dünya Kupası'nı takip eden Çağla Kubat, Lena Aylin Erdil ve Enes Yılmazer'in yanı sıra yarışlarda Türkiye'yi Dilara Uralp, Burçe Vardarlı ve Melek Toroman, Ertuğrul İçingir, Bora Kozanoğlu, Remzi Kocakıran'ın da aralarında yer aldığı sporcular temsil edecek.

Alaçatı'daki Çağla Kubat Windsurf Academy'de 8 Ağustos Pazartesi günü kayıt işlemlerinin ardından başlayacak Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nda, yarışlar 13 Ağustos Cumartesi günü ödül töreni ile sona erecek.

Vietnam'da 25 Şubat'ta start alan PWA Windsurf Dünya Kupası'nda, erkeklerde 12 kez dünya şampiyonu olma başarısı gösteren İsveçli Björn Dunkerbeck ilk sırada yer alıyor. Dunkerbick'i, Fransız Antoine Albeau ile Hollandalı Ben Van Der Steen izliyor. Enes Yılmazer ise 24. sırada bulunuyor.
Erkekler kategorisinde yarışlar Alaçatı'nın ardından Almanya'da yapılacak müsabakalarla tamamlanacak. 4 etap üzerinden yapılan bayanlar kategorisi yarışları Alaçatı'daki müsabakalarla sona erecek.

Bayanlarda Arubalı Sarah Quita Offringa birinci, Fransız Alice Arutkin ikinci, Fransız Fanny Aubet üçüncü sırada yer alıyor. Bayanlarda Lena Erdil 4. Çağla Kubat ise 5. sırada bulunuyor.

Alaçatı'da 8-13 Ağustos'taki müsabakaların 6. etabı çerçevesinde Surf&Sound Spor ve Müzik Festivali de izleyicilerle buluşacak.